Keresés
Close this search box.

MÁÉRT – 2022. Magyar Nemzeti Imareggeli

„Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét, becsüljük országunk különböző vallási hagyományait”

A Magyar Állandó Értekezlet és a Diaszpóra Tanács ülését megelőzően, 2022. november 18-án első alkalommal került megrendezésre a MÁÉRT – 2022. Magyar Nemzeti Imareggeli.

A közel 80 fős eseményre a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány szervezésében került sor, résztvevői pedig a Magyar Diaszpóra Tanács tagjai, a Magyar Állandó Értekezlet tagjai és a Magyar Parlamenti Imacsoport tagjai voltak. Az elnökségben Dr. Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya, Dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese, Dr. Bakondi György, a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány emeritus kuratóriumi elnöke, Dr. Vejkey Imre, a Magyar Parlamenti Imacsoport vezetője, Dr. Urkuti György, a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány kuratóriumi elnöke és Bartos Mónika, a Magyar Parlamenti Imacsoport tagja foglaltak helyet.

A rendezvény kiemelkedő jelentőségét adta, hogy ez volt az első olyan Magyar Nemzeti Imareggeli, amely a magyarságra fókuszált, azon egyrészt a Kárpát-medencében élő, másrészt a teljes Kárpát-medencén kívüli magyarság képviselői vettek részt. Vezérgondolatai ennek megfelelően a nemzet összetartozása, a keresztény identitásunk megőrzése és ennek a nemzetet összetartó ereje voltak.

Dr. Vejkey Imre, a Magyar Parlamenti Imacsoport vezetője

A Magyar Parlamenti Imacsoport vezetőjének, Dr. Vejkey Imrének a megnyitója után a jelenlévőket az Országgyűlés háznagya, Dr. Mátrai Márta köszöntötte. Kiemelte, hogy az országban, Európában és a világban dúló, egyre nagyobb méreteket öltő szellemi harc pozitív befolyásolásáért közösen, egymást bátorítva, erősítve, félelmek nélkül tudunk csak tenni. A felelősséggel gondolkodó hívőkkel együtt, akikben lobog a Szentlélek tüze, akik a hit által megtalálták valódi identitásukat, akik e népért, e nemzetért, magyarságukért élni-halni készek.

Dr. Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya

Az Imacsoport tagjainak előadásait követően a résztvevők közös imát mondtak a békéért és a
menekültekért, és kérték az Úr segítségét a világban és különösen az Ukrajnában zajló háború ellen. Az eseményt régi magyar himnuszunk, a Boldogasszony anyánk zárta Sebestyén Márta, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes előadásában.

Sebestyén Márta, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes

A rendezvény előadói voltak:

  • Dr. Bakondi György, az MPI Alapítvány emeritus kuratóriumi elnöke
  • Dr. Urkuti György, az MPI Alapítvány kuratóriumi elnöke
  • Dr. Szendrei Róbert, az MPI Alapítvány felügyelőbizottságának elnöke
  • Bartos Mónika, a Magyar Parlamenti Imacsoport tagja
  • Dr. Berniczei-Roykó Ádám, az MPI Alapítvány kuratóriumi tagja

Az rendezvényen elhangzott köszöntők és előadások itt érhetőek el:

[smartslider3 slider=”3″]

Eseményről készült képek:

« A 100 »

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás