Keresés
Close this search box.

Rászorulókat látott vendégül a Magyar Parlamenti Imacsoport

220 adag ételt főzött és osztott szét karácsonyi jótékonysági rendezvényén a Magyar Parlamenti Imacsoport. A budapesti Magyar Szentek Templomába hívták meg a fővárosi plébániákról  a leginkább rászoruló embereket, akik különben sosem jutnak ilyen ünnepi étkezéshez.

A főzésben és ételosztásban részt vett Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója is.

Dr. Vejkey Imre a kezdeményezést elindító országgyűlési képviselő, és Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója

Fontos, hogy lehajoljunk az elesettekhez: nemcsak pénzt áldozunk rájuk, hanem mi magunk főzzük meg és osztjuk ki számukra az ételt, majd leülünk velük egy padhoz, hogy érezzék: testvérek vagyunk

– mondta az alapítvány lelkivezetője, aki vasárnap az Országos Karitász igazgatójával, Écsy Gáborral közösen hirdetett igét az egész délelőtti közös főzőcske után.

Az ebédet és a közös imádságot pedig kulturális rendezvény követi, amelynek fellépői – köztük Radó DeniseNádas GyörgyTunyogi Bernadett és Kautzky Armand – valamennyien ingyen vállalták a részvételt a műsorban, hogy igazi ünnepi hangulatot varázsoljanak az infoparki templomba. 

A parlamenti imacsoport vezetője azt is felidézte, hogy amikor a koronavírus-járvány idején két képviselőtársuk is nagyon beteg volt, 56 résztvevővel közösen 0-24 órás folyamatos imaláncot szerveztek értük. 

Már-már lemondtak róluk, így amikor mégis leküzdötték a gyilkos kórt, maguk az orvosok mondták, hogy csoda történt

– árulta el Vejkey Imre, hozzátéve: ilyen hihetetlen ereje lehet a közös imáknak. Az akkor nagybeteg Aradszki András és Bányai Gábor azóta teljesen felgyógyult és visszatérhetett parlamenti munkájához.

« A 67 »

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás