Keresés
Close this search box.

Jótékonysági koncert Ferenc pápa látogatásának tiszteletére

A Magyar Parlamenti Imacsoport és Alapítványa nagy örömmel és rendkívüli készülettel várja Őszentsége Ferenc pápával való újabb találkozását.

Ennek a készületnek a részeként, a Szentatya közelgő látogatása tiszteletére az Imacsoport a Mária Országa Imaközösséggel közösen, a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében „Tisztelet Ferenc pápának” címmel jótékonysági koncertet és fogadást tartott 2023. április 25-én este.

A koncerten a világhírű hegedűművész, Mága Zoltán és zenekara, valamint Szabadi Vilmos hegedűművész úr lépett fel, továbbá Eperjes Károly színművész úr előadásában hangzott el a magyar költő, Babits Mihály Eucharistia című nagy hatású verse.  Az est jótékony célokat is szolgált, az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket támogatták a résztvevők.

A szervezők azért tartották fontosnak a koncert megtartását, mert vallják, hogy a művészi zene kinyitja a lelkünket az Úr szavaira, hogy bátrabban és elszántabban hirdessük az evangéliumot. A fölemelő zene által észrevesszük azokat a csodákat, melyek körülvesznek bennünket, bár sokszor elszaladunk mellettük. A zene hozzásegít bennünket ahhoz, hogy felismerjük, az Úr mindig velünk akar lenni, nekünk csak igent kell rá mondanunk. Ha pedig igent mondunk rá, akkor egy idő múlva észrevesszük, hogy életünk nehézségei is könnyebbé válnak és a szép pedig még szebbé lesz.

Életünk keresztjei bár nehezek, de Isten segítségével könnyebben viselhetőek.

A résztvevők érezhették, hogy a koncert és az együttlét által megvalósult a cél, hogy méltóképpen készülhessünk Őszentsége Ferenc pápa közelgő látogatására.

Az Imacsoport vezetőjének, Vejkey Imrének ünnepi beszéde itt olvasható magyar és angol nyelven:

A koncertről készült felvétel az alábbi linken nézhető meg:

A koncertről készült képek:

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás