Keresés
Close this search box.

Berlinben járt a Magyar Parlamenti Imacsoport delegációja

A Magyar Parlamenti Imacsoport abban a megtiszteltetésben részesült, hogy meghívást kapott, és négy főből álló delegációjával részt vett a Berlini összejövetelen 2023. május 11-13. között, amely egy rendkívül fontos és kiemelkedő esemény a nemzetközi imareggelik életében, egyben az imacsoport kapcsolatépítésének jelentős állomása is.

A magyar küldöttség tagjai voltak: Dr. Urkuti György elnök úr, Dr. Turgyán Tamás főtitkár úr, Dr. Tóth Katalin Ilona kuratóriumi tag, valamint Teleki László úr, imacsoport tag. A meghívás előzményeként a Magyar Parlamenti Imacsoport áprilisban baráti beszélgetés keretében Budapesten fogadta Volkmar Klein urat, a Bundestag tagját, aki korábban a Berlini imacsoport elnöki pozícióját is betöltötte.

A berlini esemény fő témája az „Isten és ember előtti felelősség” kérdése volt, amely a közös imádságokon és beszélgetéseken keresztül arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy ezen különösen gondterhelt időszakban is kiemelkedő jelentőséggel bír az egymás iránti felelősségvállalás és a keresztényi összetartozás. A május 11-i érkezést követően az esemény hivatalos megnyitójára került sor, amelyen a rendezvény főszervezői, valamint a Bundestag helyettes szóvivője köszöntötte a jelenlévőket. Május 12-én kerekasztal beszélgetésekkel folytatódott az esemény, amelyek a résztvevő országok földrajzi elhelyezkedése, valamint a megvitatásra kerülő témák alapján négy szekcióra lettek felosztva. A magyar delegáció részéről Dr. Urkuti György ismertette a Magyar Parlamenti Imacsoport szerepét és főbb célkitűzéseit, valamint képviselte a magyarországi keresztény közösségek szilárd és elkötelezett értékrendjét.

A Berlini összejövetel legfontosabb üzenetét, és személyes élményeit a résztvevők a Magyar Parlamenti Imacsoport imareggelijén megosztották a résztvevőkkel. Az esemény fontos tapasztalataként a jövőben újabb nemzetközi kiutazásokra, illetve hazai rendezésű nemzetközi imareggelikre is sor kerül majd, amelyek célja, hogy a keresztény értékrendet és szellemiséget megerősítse a hívekben. Ennek egyik első lépéseként az Országos Lelkipásztori Intézet meghívására Pünkösdkor hazánkba látogató Jim Blount atya együtt imádkozik majd a Magyar Parlamenti Imacsoporttal.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás