Keresés
Close this search box.

Közös imádság a Kárpát–medencei Magyar Képviselők Fóruma előtt a Parlamentben

A Magyar Parlamenti Imacsoport 2023. május 19-én első alkalommal szervezett parlamenti imareggelit az imacsoporti tagok, illetve a Kárpát–medencei magyar képviselők együttes részvételével.

Vejkey Imre, a Magyar Parlamenti Imacsoport vezetője ünnepi köszöntőjében Szent István királyról osztotta meg gondolatait, aki ezer évvel ezelőtt Szűz Mária oltalmába ajánlotta az újonnan megszülető országot, és ezzel lefektette a keresztény Magyarország máig is szilárdan álló alapjait.

Mint elmondta, az erős igaz keresztény hitből a mai napig kisarjad az élet. Ezt követően köszönetet mondott az első közös plenáris ülésért, és egyben a harmadik pápalátogatásért is.

Beszédét Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagyának ünnepi köszöntője követte, aki külön köszönetet mondott az esemény megszervezéséért, és a megjelent külföldi képviselőkért.

Az ünnepi eseményen a Magyar Parlamenti Imacsoport több tagja – köztük Dr. Bakondi György emeritus kuratóriumi elnök, Dr. Tóth Katalin Ilona kuratóriumi elnök, Nyitrai Zsolt imacsoporti tag, valamint Móczár Gábor imacsoporti tag – is beszédet mondtak. Dr. Bakondi György emeritus elnök úr a hit és az összetartozást építő nemzettudat fontosságáról beszélt, amely a magyarság történelmének, és keresztény értékrendjének egyik alappillére. Mint beszédében kiemelte, az Úr küldötteiként mindannyiunk közös feladata, hogy a magyar nemzet minden tagja számára apostolként közvetítsük az élő hitet, amellyel tovább erősíthetjük a Krisztushoz tartozást. Az ülésen felszólalók beszédeinek teljes szövege az itt megjelenő cikk mellett elérhetők.

Az esemény fényét Sasvári Sándor Jászai Mari–díjas és EMeRTon–díjas magyar színművész előadásával emelte tovább.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás