Keresés
Close this search box.

Izraelben járt a Magyar Parlamenti Imacsoport delegációja

A Magyar Parlamenti Imacsoport meghívást kapott, és örömmel vett részt a 2023. május 30 – június 1. között megrendezésre kerülő Jeruzsálemi Parlamenti Imareggelin.

A nemzetközi imacsoportok életében is kiemelkedő jelentőségű eseményen Tóth Katalin Ilona, a Magyar Parlamenti Imacsoport kuratóriumi elnöke, Urkuti György, a Magyar Parlamenti Imacsoport tagja, Szendrei Róbert felügyelőbizottsági elnök, Turgyán Tamás főtitkár, valamint Batthyány–Schmidt Margit imacsoporti tag képviselték hazánkat.

Az imareggeli helyszínét biztosító Matan Kahana Kneszet képviselő, valamint az esemény szervezői, Albert Veksler igazgató, Michele Bachman kongresszusi képviselő, és Robert Ilatov az első napon ünnepi köszöntővel várták a plenáris ülésen a több mint ötven országból érkezett vendéget, akiket Izrael Állam elnöke üzenetében külön is köszöntött. Az esemény egyben Izrael Állam születésének 75. évfordulóját is ünnepelte. Az imareggeli résztvevői a két napos program keretében a plenáris ülést követően különböző szekcióüléseken tájékozódhattak és beszélgethettek olyan témákról, mint például „A Biblia, mint nemzetközi összekötő kapocs”, vagy „Jeruzsálem városának jelentősége a bibliai és a mai időkben, illetve a jövőben”. Magyar részről Urkuti György úr egy közös imádságot olvasott fel a Királyok Könyvéből. A hazai tapasztalatok megosztása mellett a „jeruzsálemi béke” megteremtése volt az a fő üzenet, amelyért a világ minden részéről érkezett keresztény hívek közösen imádkoztak.

A magyar delegáció kint tartózkodása során a több éve a Szentföldön szolgálatot teljesítő Várnagy Jakab ferences atya szíves felajánlásával részt vehetett egy magyar nyelvű szentmisén, illetve ellátogathatott több jeruzsálemi szent helyre is.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás