Keresés
Close this search box.

Nyugati és keleti keresztények együtt imádkoztak a Parlamentben

A Magyar Parlamenti Imacsoport 132. alkalommal megtartott imareggelijén nyugati és keleti keresztények együtt imádkoztak. A rendhagyó imareggelin egy ortodox – görög és szerb keresztényekből álló – delegáció emelte jelenlétével Pünkösd ünnepének fényét.

Részvételükben Koranisz Laokratisz görög nemzetiségi szószóló, a Magyar Parlamenti Imacsoport tagja is közreműködött.

Vejkey Imre, a Magyar Parlamenti Imacsoport vezetője köszöntőjében, és az Evangélium üzenetén keresztül is a keresztényi egység fontosságát hangsúlyozta.

Mint elmondta, az egyháznak – legyen az akár ortodox, vagy római katolikus – mindenhol a sötétséggel szembeni küzdelem, és a közös hit megtartása és megerősítése a feladata.

A görög delegáció tagjai kivételes alkalomként értékelték, hogy jelen lehettek a közös imádságon. A Görögországban, és a világban jelenleg zajló konfliktusok kapcsán kiemelték, hogy – a magyarokhoz hasonlóan – a békéért és az egységért imádkoznak és küzdenek. A gonosz térnyerése elleni folyamatos küzdelem mellett fontos feladatukként jelölték meg, hogy megerősítsék a keresztény alapértékeket az európai országokban.

Az eseményen imádságot mondott Paisios Larentzakis, a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Ortodox Exarchátus magyarországi segédpüspöke.

Aleksandar Cotric szerb országgyűlési képviselő beszédében méltatta a kivételesen jó magyar–szerb kapcsolatokat, amely a Duna menti országok között is kiemelkedőnek számít.

A magyar résztvevők közül többen – köztük Dr. Bakondi György, a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány emeritus kuratóriumi elnöke, illetve Érszegi Márk imacsoporti tag – is felszólaltak, hálát adva a kivételes alkalomért, amely a keresztény egység és hit megerősítését szolgálta.

« A 48 »

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás