Keresés
Close this search box.

Parlamenti imareggeli Erdő Péter bíboros úr részvételével

Erdő Péter bíboros úr részvételével tisztelte meg a Magyar Parlamenti Imacsoportot annak 133. alkalommal megtartott imareggelijén.

Vejkey Imre, a Magyar Parlamenti Imacsoport vezetője ünnepi beszédében köszönetet mondott Bíboros Úrnak, amiért elfogadta a meghívást. Bevezető gondolataiban Ézsaiás próféta tanítását ajánlotta a résztvevők figyelmébe, aki arra int, hogy minden cselekedetünket az Úr dicsőségére hajtsuk végre.

A napi Evangélium szavait (Lukács 10; 1-16.) ezúttal Bíboros Úr ismertette, aki Jézus Krisztus 72 tanítványa kiküldésének történetét osztotta meg a jelenlévőkkel. Ők feladatukként kapták, hogy útmutatásul terjesszék a világban az Úr üzenetét. „Úgy küldelek benneteket, mint bárányokat a farkasok közé”, szól az üzenet a tanítványok előtt álló nehézségekről, kiemelve ezzel, hogy aki az ő útjukat követi, az a legnehezebb feladatot vállalja magára.

Bíboros Úr üzenetként azt fogalmazta meg, hogy minden keresztény ember közös feladata, hogy hívőként hitelesen továbbítsa az Úr üzenetét, és ezzel erkölcsi példát mutasson a többieknek. Az imacsoporti tagok közül többen is felszólaltak, megosztva az Evangélium szavaival kapcsolatos gondolataikat.

Dr. Bakondi György, a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány emeritus elnöke kiemelte, hogy a Krisztusi tanítás megosztásának első lépése, hogy az Úr nevünkön szólítson, és elhívjon bennünket, mi pedig eleget tegyünk az Ő akaratának.

Szendrei Róbert, a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány felügyelőbizottsági elnöke az elhívott tanítványok és a teremtéstörténetben szereplő 72 nemzet közötti párhuzamról beszélt. Eszerint minden keresztény nemzet feladata a Krisztusi tanítás követése és megosztása.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás