Keresés
Close this search box.

Véget ért a Magyar Parlamenti Imacsoport 2023. évi tavaszi ciklusa

Közös imádsággal, megemlékezéssel és számvetéssel ért véget a Magyar Parlamenti Imacsoport 134. imareggelije, amely egyben a 2023. évi tavaszi ciklus záró eseménye is volt.

Vejkey Imre, az imacsoport vezetője a napi Evangélium felolvasásával (Mt. 8, 23-27.), illetve saját gondolataival nyitotta meg a találkozót. Mint kifejtette, az Újszövetségi történet üzenete, amelyben Jézus lecsendesítette a háborgó tengert, és kiűzte a kétségeket tanítványai szívéből arra tanít bennünket, hogy a saját életünkben zajló viharok közepette se kételkedjünk az Úr hatalmában, és váljunk mi magunk is tanítványaivá.

Az imacsoporti tagok közül ezután többen megosztották gondolataikat, mintegy számvetést tartva az elmúlt időszakról.

Bakondi György emeritus kuratóriumi elnök úgy fogalmazott, hogy a mindennapi önvizsgálat egy olyan kivételes adomány és lehetőség egyben, amellyel tudatosan jobbá válhatunk, és ez által betölthetjük a ránk bízott apostoli küldetésünket.

Urkuti György, az imacsoport kuratóriumi tagja és korábbi elnöke hálát adott az elmúlt fél év során együtt töltött időért, amely során az imacsoporti közösség tovább formálódott, növekedett és erősödött.

Tóth Katalin, a kuratórium elnöke Jézus Krisztus tanítását helyezte a résztvevők szívére, aki úgy fogalmazott, hogy a hit bármit képes legyőzni.

Az imacsoporti tagok közös imádsággal emlékeztek meg az áprilisban elhunyt Bajkai István testvérükre.

Az imareggelin Vejkey úr hálát adott az elmúlt időszakért, és az imacsoporti tagok aktív részvételéért, majd ezt követően ismertette a nyári időszakra vonatkozó terveket.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás