Keresés
Close this search box.

Ünnepi imareggeli Esztergomban

A Magyar Parlamenti Imacsoport kihelyezett imareggelit tartott augusztus 15–én Esztergomban.

A különleges alkalomra Szent István király ország felajánlása szolgáltatta az alkalmat. A rendhagyó ünnepi esemény – a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatójának, L. Simon László felajánlásának köszönhetően – a Várkápolnában kezdődött, ahol Vejkey Imre, az Imacsoport vezetője a napi evangéliumi üzenetet (Lukács 1; 39-56) osztotta meg a résztvevőkkel. Jézus édesanyjának személyében és életében megcsodálhatjuk, hogy Istennek az emberrel kapcsolatos üdvözítő terve hogyan valósul meg. Isten minden embert a mennybe hív, mert azért teremtette meg az embert és azért ajándékozza az életet, hogy szeretetével éltessen bennünket és elvezessen az örökké tartó szeretetbe, az üdvösségre.

Az imareggeli meghívott vendége volt Mijo Barada, aki rendszeresen tart nagy sikerű horvátországi és magyarországi lelki gyakorlatokat. Elmélkedésében az élet védelméről és szentségéről beszélt, amelyet a fogantatás pillanatától kezdve védeni kell. Négy boldog gyermek édesapjaként megosztotta személyes, és bensőséges tapasztalatait az imacsoport résztvevőivel, amelyben bemutatta saját családjának történetét is. Az őt és családtagjait ért megpróbáltatások, és betegségek ellenére mindvégig szilárdan kitartott hite mellett, amelyet az Úr legnagyobb ajándékának tart.

Az ünnepi imareggeli az Esztergomi Bazilikában megtartott főpapi szentmisével ért véget, amelyet Erdő Péter bíboros celebrált.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás