Keresés
Close this search box.

Lelkigyakorlat Gödöllőn

Kihelyezett lelkigyakorlatot tartott Gödöllőn a Magyar Parlamenti Imacsoport 2023. szeptember 8–9–én.

Az esemény nyitásaként Vejkey Imre, az imacsoport vezetője köszöntötte a résztvevőket. A két napos lelkigyakorlaton az állandó tagok mellett meghívott vendégek is segítették az elmélyülést. Elsőként Kocsis István atya tartott előadást, aki a szentgyónásról, a bűnbánat szentségéről beszélt. Fő üzenetként kiemelte, hogy habár a bűn gyengíti a lelkünket és ezáltal a közösséget is, amiben élünk, Jézus Krisztus kegyelméből képesek lehetünk megváltoztatni az életünket. Ehhez viszont feltétlenül szükséges, hogy a szívünkkel is megtérjünk Istenhez és őszinte legyen a bűnbánatunk.

A délutáni előadások előtt a résztvevők Dr. Bakondi György, a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány emeritus kuratóriumi elnökének vezetésével közösen mondták végig a Rózsafüzér imádságot. Ezt követően Bese Gergő atya Jézus Krisztus békéjéről beszélt, felidézve az utolsó vacsora történéseit. Az atya Jézus példáján keresztül mutatott rá, hogy az isteni béke elérése nem könnyű feladat, hiszen mindannyian esendők vagyunk. Azonban a krisztusi tanítás szerint a Szentlélek segítségével mi magunk is képesek vagyunk teljesíteni a feladatot, és a béke hordozóivá válhatunk. A nehézségeink során erőt adó példaként állnak előttünk a szentek, akik közül kiemelkedik Szent Rita, Kalkuttai Szent Teréz, és II. Szent János Pál pápa élete.

A meghívott vendégek előadásait követően Urkuti György imacsoporti tag osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel, aki az Apostolok cselekedeteiből és János evangéliumából is felolvasott, majd Jézus Krisztusnak a mindennapi életünkben betöltött szerepéről beszélt. Mint elmondta, Jézus élete példaként áll a tanítványai – így minden hívő keresztény – előtt, amelyet követhetünk. A lelkigyakorlat az este folyamán közös beszélgetéssel és elmélkedéssel, majd szombaton egy szentmisével zárult.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás