Keresés
Close this search box.

Bukarestben járt a Magyar Parlamenti Imacsoport

A Román Parlamenti Imacsoport 2023. október 31–én tartotta éves nemzeti imareggelijét a román parlament épületében, „Keresztény identitás és politikai vezetés” címmel. Az imareggelire meghívást kapott a Magyar Parlamenti Imacsoport is, akinek delegációját Biró Rozália képviselőházi külügyi bizottsági elnök asszony fogadta, majd mutatta be az eseményen. A Magyar Parlamenti Imacsoport delegációjának tagja volt Teleki László, Érszegi Márk Aurél, Szesztay Ádám, illetve Hartner Péter.

Az Imareggeli házigazdája az Imacsoport elnöke, Mircea Roșca képviselő volt. A mintegy 400 fős rendezvényen felszólaltak a különböző romániai parlamenti pártok tagjai a törvényhozás mindkét házából, illetve a román ortodox, a római katolikus, a pünkösdi és az evangélikus vallásfelekezet képviselői. Az előadások és felszólalások közös nevezője volt Románia keresztény identitásának hangsúlyozása, és a keresztény értékeknek a politikai életben történő megjelenítésének fontossága.

A Magyar Parlamenti Imacsoport delegációjának nevében Érszegi Márk Aurél szólalt fel, tolmácsolva a Magyar Parlamenti Imacsoport vezetőjének, Vejkey Imrének az üdvözletét. Továbbá rámutatott, hogy az imareggelin említett keresztény értékek Magyarország számára is fontosak, és azok megfelelő alapot biztosítanak a magyar–román együttműködésre a keresztény Európa érdekében, amelyre magyar részről készen állunk.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás