Keresés
Close this search box.

Magyar–amerikai találkozó a Parlamentben

A Magyar Parlamenti Imacsoport az Egyesült Államokból érkező öt fős keresztény delegációval találkozott 2023. november 2–án.

Magyar részről az imacsoport vezetője, Vejkey Imre köszöntötte a Magyarországra látogató delegációt. Bemutatkozásában ismertette az imacsoport történetét és legfőbb célkitűzéseit, amelyek közé tartozik egyebek mellett a további hazai imacsoportok megalakulásának támogatása, illetve a keresztényi értékrend képviselete pártoktól függetlenül. Dr. Bakondi György emeritus kuratóriumi elnök köszöntőjében beszámolt az Egyesült Államokban szerzett személyes jó tapasztalatairól. Magyarország, és Európa jelenlegi politikai helyzetét értékelve elmondta, hogy minden korábbinál nagyobb szükség van a szilárd keresztényi értékrend védelmére, amely az egész keresztény világrendet veszélyezteti. Hozzátette, hogy hazánk – történelmi tapasztalataiból kiindulva – jó példát mutathat más országoknak az erőszakos elnyomás elleni, és a szabadságért vívott küzdelemben.

Az amerikai delegáció vezetője, Robert Moynihan Úr az Urbi et Orbi Communications szervezet alapítójaként és vezetőjeként mutatta be munkájukat. Mint elmondta, a szervezetük több mint 30 éve törekszik az Egyház egységének és az egyének hitének építésére mind szóban, mind írásban (több mint 300 Inside the Vatican folyóirat kiadásával), valamint közös projektekkel és zarándoklatokkal. Olyan baráti kapcsolatokat építettek ki munkájukkal, amelyek Európára, sőt az egész világra kiterjednek. Emellett támogatták Európa összes ortodox és katolikus püspökének találkozóit. Zarándoklataik során eljutottak Oroszországba, Ukrajnába, Isztambulba, Olaszországba, Írországba, Németországba és Angliába, ahol erős hálózatot építettek ki.

A baráti találkozó a Mindenszentek és Halottak Napja ünnepére emlékezve, valamint a kereszténység védelméért egy közös Rózsafüzér imádsággal zárult, amelyet a felek a saját anyanyelvükön, közösen imádkoztak.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás