Keresés
Close this search box.

Megtartotta 142. imareggelijét a Magyar Parlamenti Imacsoport

2023. november 7–én megtartotta 142. imareggelijét a Magyar Parlamenti Imacsoport.

Az imareggeli kezdetekor Vejkey Imre, az imacsoport vezetője Lukács evangéliumának történetét osztotta meg (Lk. 14,15–24), amelyben Jézus egy példabeszédében arra tanított, hogy az Úr mindenkit meghív az ő asztalához, és boldogok azok, akik elfogadják azt. Vejkey Imre szerint a történet üzenete a krisztusi tanítás, amely szerint nekünk magunknak kell eldöntenünk, hogy elfogadjuk–e az Úr személyes meghívását, vagy udvarias közönnyel elhárítjuk azt? Az előbbi a keresztényi élethez vezet bennünket, hiszen ez által az Ő üzenetét hordozzuk a világban.

Mátrai Márta és Bartos Mónika imacsoporti tagok egy–egy külföldi kiutazásuk szomorú tapasztalatait osztották meg a résztvevőkkel, amelyekben arról számoltak be, hogy az általuk meglátogatott afrikai országok lakosságának jelentős része nyomorban és bűnben éli mindennapjait, teljesen elhagyva a keresztényi értékeket.

Dr. Bakondi György, emeritus kuratóriumi elnök szerint Európa utat tévesztett, amelyet a közelmúlt háborús eseményei és konfliktusai, valamint az újra megjelenő antiszemitizmus is jól jelez. Úgy fogalmazott, hogy a kereszténység megújulásáért folytatott kemény küzdelemben Magyarországnak oltalmazó szerepe van. Vejkey Imre az elhangzottakra reflektálva emlékeztetett, hogy Szent István királyunk felajánlása nyomán hazánk a Szűzanya oltalma alatt áll, és közel ezer éve hordozza és védelmezi a keresztény értékeket.

Teleki László kuratóriumi tag szerint az Európában és a világban tapasztalható feszültségnek és konfliktusoknak fel kell, hogy ébresszenek bennünket. Úgy fogalmazott: a morális válság elleni összefogás, és a közös építkezés alapja nem lehet más, mint a keresztényi hit.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás