Keresés
Close this search box.

Megtartotta 144. imareggelijét a Magyar Parlamenti Imacsoport

2023. november 28–án került sor a Magyar Parlamenti Imacsoport 144. imareggelijére.

Az imareggeli bevezetőjében Vejkey Imre, az imacsoport vezetője Dániel próféta történetét osztotta meg a résztvevőkkel, aki – megfejtve Nabukodonozor babiloni király álmát – figyelmeztetett a Messiás eljövetelére, és az azt megelőző előjelekre. Úgy fogalmazott, hogy az Úr eljövetelét, és az Ő örök királyságának kezdetét megelőző intő jelek – legyenek azok bármilyen rémisztőek is – egybecsengenek Lukács evangéliumának (Lk. 21,5–11) a végső időkről szóló tanításával. A Szentírás arra figyelmeztet, hogy ezekben a vészterhes időkben sokan Jézus nevével próbálják majd meg félrevezetni az embereket. A mi feladatunk azonban az, hogy megvalljuk hitünket, tanúbizonyságot tegyünk róla és a félelmetes jelek ellenére kitartóan és felkészülten várjuk az Úr érkezését. Az imacsoport vezetője hozzátette, hogy az erkölcsileg eltévelyedett Európában az a feladatunk, hogy keresztény országként őrizzük a hit lámpásának fényét, utat mutatva a sötétben élőknek.

Dr. Bakondi György emeritus kuratóriumi elnök úgy fogalmazott, hogy az egyházat annak megalapítása óta folyamatosan támadások érik. Mint elmondta, ezek a támadások sorra kudarcot vallottak, hiszen az egyház ma is szilárd alapokon áll. Az évszázados küzdelmekben sikerült megőriznie azokat az alapvető keresztény értékeket, amelyek ma is kijelölik számunka, és a jövő generációja számára a helyes utat.

Weisz Péter, a Gyöngyösi Zsidó Hitközség elnöke szerint Magyarországnak kiemelt szerepe van a kereszténység alapértékeinek megőrzésében. Mint elmondta, már Szent István király lefektette ennek alapjait, amelyre a fiához, Imre herceghez írt Intelmek a bizonyíték. Beszédében kiemelte a zsidó és keresztény magyar közösségek közötti párbeszéd fontosságát.

Kiss Antal az Adventet megelőző keresztény ünnep, Krisztus Király ünnepének fontosságáról beszélt, amely – az imareggelin elhangzott bibliai jövendölésekhez és evangéliumi tanításokhoz hasonlóan – előrevetíti az Úr végső eljövetelét.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás