Keresés
Close this search box.

A Parlamentben járt Magnus Macfarlane–Barrow

2023. november 29–én a Magyar Parlamenti Imacsoport vendégeként a Parlamentben járt Magnus Macfarlane–Barrow, a Mary’s Meals skóciai karitatív szervezet alapítója, és vezetője.

A különleges vendéget Vejkey Imre, az imacsoport vezetője és Tóth Katalin alapítványi elnök fogadta az imareggelik szokásos helyszínén. Vejkey Imre ünnepi köszöntőjében nagyrabecsülését fejezte ki a karitatív szervezet áldozatos munkájáért, amellyel több mint 2,4 millió rászoruló gyermek számára biztosít rendszeres napi iskolai étkezést egész évben, hozzájárulva ezzel az oktatásukhoz is.

Vejkey Imre bemutatkozásában beszélt a Magyar Parlamenti Imacsoport megalapításáról, illetve az annak működésével kapcsolatos feladatokról, célokról és sikerekről. Mint elmondta, az imacsoport célja a kezdetektől fogva a felekezetek és pártok feletti keresztény értékek képviselete volt. Sikerként értékelte, hogy az imacsoport jelenleg is több felekezet és parlamenti frakció tagjaiból áll. Kiemelte, hogy a keresztény értékek képviselete a politikai életben is fontos. Ezzel kapcsolatban példaként kiemelte Magyarország Alaptörvényét, amely rögzíti az alapvető keresztény értékeket. A vezető végül kitért arra, hogy az imacsoport céljai között szerepel – többek között – a magyarországi újabb imacsoportok létrejöttének támogatása, amelyre már több példa is született. Emellett a rászorulók támogatása is kiemelten fontos feladat. Ennek érdekében az imacsoport karácsonyi ételosztást szervez.

A bemutatkozás és a baráti beszélgetés egy rövid parlamenti körbevezetéssel, majd egy közösen elimádkozott Rózsafüzérrel zárult.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás