Keresés
Close this search box.

Brüsszelben járt a Magyar Parlamenti Imacsoport

A Magyar Parlamenti Imacsoport delegációja Brüsszelben járt, ahol részt vett az Európai Imareggeli két napos rendezvényén.

Az eseményt megelőzően a magyar delegációt egy bemutatkozó látogatás keretében fogadta Dr. Kovács Tamás Iván rendkívüli és meghatalmazott nagykövet. Az imacsoport kuratóriumi elnöke, Dr. Tóth Katalin bemutatkozásában ismertette az alapítvány főbb céljait és napi működését, illetve röviden beszámolt az idei év főbb rendezvényeiről is.

Az immáron 26. alkalommal megrendezett Európai Imareggelin több mint 300 fő vett részt. Az eseményen – a különböző országok imacsoporti tagjai mellett – Európai Parlamenti képviselők, diplomaták, politikusok, üzletemberek, valamint karitatív szervezetek képviselői együttesen imádkoztak a békéért. Az imareggeli fő üzenete a következő volt: „Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz” (Zsid. 13,8). Az esemény házigazdája Lukas Mandl Úr, valamint Catharina Rinzema Asszony Európai Parlamenti képviselők voltak. Ünnepi nyitóbeszédükben köszöntötték a több száz résztvevőt, egyben hangsúlyozták, hogy az imareggeli – politikai hovatartozástól függetlenül – a keresztényi értékeket hivatott védeni és népszerűsíteni.

A közös imareggelit követően panelbeszélgetésekre került sor az Európai Parlament épületében. A szószólók között szerepelt többek között Dr. Joó Kinga Asszony is, az Európai Nagycsaládosok Szövetségének tagja. Az európai országok demográfiai problémáival és abban a keresztény családok szerepével foglalkozó panelbeszélgetés során a résztvevők egyéni felszólalásaikban többször is kiemelték a magyar családpolitika sikereit, amely példaként szolgálhat más európai országok számára is.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás