Keresés
Close this search box.

Megalakult a Baranya Vármegyei imacsoport

A Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány és a Baranya Vármegyei Önkormányzat vezetésének hívői közössége közös kezdeményezésére – az Országgyűlésben létrejött imacsoport mintájára – az országban elsőként 2023. december 10–én Baranya vármegyében alakult meg a Vármegyei Önkormányzati Imacsoport.

Az ünnepi eseményen Vejkey Imre, a Magyar Parlamenti Imacsoport vezetője mellett Felföldi László, a Pécsi Egyházmegye püspöke, illetve a történelmi felekezetek képviselői is részt vettek. Az újonnan létrejött imacsoport célja az ökumené erősítése hazai és nemzetközi szinten, a teremtett világban az evangéliumi igazság melletti kiállás erősítése, Európában és Magyarországon a keresztény értékek fokozott védelemben részesítése, a zsidó-keresztény kultúrával együtt.

A Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány – megfogalmazott céljának megfelelően – támogatta az imacsoport létrejöttét, amelyet hitvallása is tartalmaz: 

„Hisszük, hogy az Úr nem azt akarja, hogy egymástól és a világtól elszigetelten legyünk jó tanítványai, hanem éppen azt, hogy testvéri kapcsolatban és igazságát a világba hirdetve!

Hisszük, hogy az elkötelezettség a mi Urunk igazsága mellett, segít bennünket abban, hogy döntéseinkben egyre jobban hallgassunk Lelkünk szavára, mely által igazabb emberek leszünk!

Hisszük, hogy az igaz ember bármihez fog is először az Úrhoz folyamodik, hogy munkájának méltó eredménye születhessen!”

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás