Keresés
Close this search box.

Megtartotta éves utolsó, adventi imareggelijét a Magyar Parlamenti Imacsoport

2023. december 12–én került sor a Magyar Parlamenti Imacsoport 145. imareggelijére.

Az adventi imareggeli bevezetőjében Vejkey Imre, az imacsoport vezetője köszönetet mondott mindazoknak, akik az imacsoport működését segítették és támogatták, majd a résztvevőkkel közösen imádkozott a betegek mielőbbi gyógyulásáért.

A napi Evangéliumi szakaszban (Máté 18,12-14) Jézus egyik példabeszédét osztotta meg a jó pásztorról. Jézus Krisztus a mi jó pásztorunk, aki nem kívánja a gyengék és bűnösök vesztét, és aki egyetlen eltévedt bárány megkerülésének jobban örül, mint kilencvenkilencnek, akik a nyájban maradtak. Vejkey Imre szerint advent időszakában különösen fontos feltennünk saját magunknak a kérdést: vajon mi mennyire kóboroltunk el a nyájtól? Vajon képesek vagyunk–e szeretni? Úgy fogalmazott, hogy a szeretetben túlcsordulva és nagylelkűen, nyitott szívvel kell felkészülnünk Krisztus eljövetelére.

Dr. Bakondi György emeritus kuratóriumi elnök úgy fogalmazott, hogy ebben a várakozással teli, különleges adventi időszakban kiemelten fontos, hogy ragaszkodjunk az Úrhoz. Mint elmondta, a karácsony ünnepének olyan ereje van, amely biztosítja a nemzetek megmaradását. Az Úrhoz való közeledésünk segítéséhez Emeritus Kuratóriumi Elnök Úr egy huszonnégy órás imaláncot indított el, amelyben az imacsoporti tagok együtt imádkozhatnak.

Bartos Mónika imacsoporti tag szerint a mindennapi életünk során felmerülő kísértések és próbatételek közepette könnyen kétségeink között találhatjuk magunkat, hiszen a gonosz mindig megtalálja a módját, hogy hogyan álljon közénk és az adventi gyertyaláng közé. Nekünk azonban bíznunk kell az Úrban, és ápolnunk kell a vele való kapcsolatunkat, hiszen Ő minden vihar közben a csónakunkban utazik.

Az adventi imareggeli különleges vendége, Prof. Dr. Kásler Miklós Úr a magyarság és a kereszténység szoros, évszázadokra visszamenő kapcsolatáról beszélt. Történelmi kitekintőjében bemutatta, hogy a magyar nép már jóval az államalapítás előtt találkozott a kereszténységgel. Mint elmondta, a Szent István király által alapított keresztény Magyar Királyság, és a Szent Korona felajánlása Szűz Máriának véglegesen kijelölte a magyar nemzet útját, amely azóta is szilárd alapokon áll. Kiemelte, hogy Árpád–házi királyaink több évszázadon keresztül szolgáltak az ország, és egész Európa számára a kimagasló keresztényi kultúra példájául.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás