Keresés
Close this search box.

Lelkigyakorlattal kezdte az Újévet a Magyar Parlamenti Imacsoport

2024. január 4–én egy egész napos lelkigyakorlattal kezdte meg az Újévet a Magyar Parlamenti Imacsoport.

Az eseményre az imacsoport megújult imatermében került sor. Vejkey Imre, az imacsoport vezetője köszöntötte az összegyűlt imacsoporti tagokat, amelyet követően a lelkigyakorlatra meghívott különleges vendég, Dr. Rumszauer Miklós atya, a kaposvári Szent Margit és Szent József templom plébánosa tartott szentmisét a helyszínen. Rumszauer atya már a második alkalommal volt az imacsoport vendége, aki ezúttal – a szentmisét követően – a szentségekről tartott előadást. A lelkigyakorlat ezt a tematikát követve a szentségek bemutatásával, illetve az ahhoz kapcsolódó gondolatok megosztásával folytatódott. Vejkey Imre a házasság szentségéről beszélt, amelyre Szőnyi Kinga imacsoporti tag korreferált. Ezt követte a keresztség, bérmálkozás és első áldozás, amellyel kapcsolatban Bartos Mónika osztotta meg gondolatait. Az elhangzottakra Teleki László imacsoporti tag válaszolt.

A délutáni szakaszban a lelkigyakorlat programja szerint Dr. Bakondi György emeritus kuratóriumi elnök a papi szentségről beszélt, amelyre Dr. Rényi–Vámos Ferenc imacsoporti tag korreferált. Az előadások sorozatát végül Szendrei Róbert felügyelőbizottsági elnök zárta, aki a betegek kenetéről beszélt, amelyre Tóth János Csaba imacsoporti tag, a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány felügyelőbizottsági tagja reflektált.

A lelkigyakorlat előadásait követően Vejkey Imre, az imacsoport vezetője, és Dr. Tóth Katalin kuratóriumi elnök köszönte meg a tagoknak a részvételt, majd foglalta össze a 2024. évre vonatkozó eseményeket.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás