Keresés
Close this search box.

Román delegáció járt a Magyar Parlamenti Imacsoportnál

A Román Parlamenti Imacsoport állandó magyar tagjának, Szabó Ödönnek, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) tagjának a közreműködésével a Magyar Parlamenti Imacsoportnál járt Ciprian–Vasili Olinici román egyházügyi államtitkár.

A kapcsolatfelvételt és a magyarországi meghívást Soltész Miklós országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kezdeményezte, amelynek keretében sor kerülhetett az imacsoport vezetőségével való találkozásra is. A különleges alkalom tovább erősítette a román és a magyar kapcsolatokat, hiszen 2023. novemberében a Magyar Parlamenti Imacsoport négy fős delegációja meghívást kapott és részt vett a bukaresti parlamenti imareggelin. A több mint 400 fős rendezvényen a román ortodox, a római katolikus, a pünkösdi és az evangélikus vallásfelekezet képviselői is felszólaltak.

A Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány emeritus kuratóriumi elnöke, Dr. Bakondi György Úr köszöntötte a különleges vendégeket, majd beszélt az alapítvány létrejöttéről, és az azóta eltelt időszak főbb kihívásairól. Ezt követően bemutatta az imacsoport napi működését, és annak kitűzött céljait. Kiemelte a rendszeres imareggelik fontosságát, ahol a tagok – pártok és felekezetek fölött – közösen imádkozhatnak.

Emeritus Kuratóriumi Elnök Úr beszélt továbbá azokról a rendhagyó alkalmakról, és lelkigyakorlatokról is, amelyek révén a résztvevőknek lehetőségük nyílik jobban elmélyülni az evangéliumi tanításokban. Beszédében szólt az eddig megvalósult főbb hazai eseményekről, jótékonysági rendezvényekről, illetve az egyre szélesebb nemzetközi kapcsolatrendszerről is, amelynek része a magyar és a román keresztények egyre erősödő párbeszéde.

Olinici államtitkár úr örömmel fogadta a meghívást, amelyért köszönetét fejezte ki. Válaszában méltatta a Magyar Parlamenti Imacsoport tevékenységét, majd röviden ismertette a romániai imacsoport működését. Végezetül reményét fejezte ki az imacsoportok közötti párbeszédre és együttműködésre.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás