Keresés
Close this search box.

Washington D.C.–ben járt a Magyar Parlamenti Imacsoport

A Magyar Parlamenti Imacsoport kéttagú delegációja – Dr. Szendrei Róbert, a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány Felügyelőbizottsági elnöke, és Érszegi Márk Aurél imacsoporti tag – részt vett a közel 500 meghívottal a Washingtoni Biblia Múzeumban második alkalommal megrendezett Nemzeti Ima és Böjt Napon.

A magyar delegáció meghívást kapott az eseményt megelőző napon a Capitol Hill Club–ban tartott zártkörű fogadásra is. A Magyar Parlamenti Imacsoportot Dr. Jim Garlow tiszteletes, a republikánus képviselők és szenátorok lelkésze, illetve az Egyesült Államok Kongresszusának újonnan megválasztott elnöke, Mike Johnson hívta meg az eseményre. A tiszteletes tavaly ősszel személyesen is járt Budapesten, ahol feleségével együtt látogatást tett a Magyar Parlamenti Imacsoportnál.

A Nemzeti Ima és Böjt Nap lélekemelő, ökumenikus istentisztelet. A rendezvényen Mike Johnson republikánus házelnök mellett negyven kongresszusi képviselő és szenátor mondott rövid fohászt. Ezt követően negyven egyházi vezető imádkozott közösen, majd Jonathan Chan rabbi, Tony Perkins, a Family Research elnöke és Dr. Jim Garlow tiszteletes igehirdetésére került sor. A rendezvényen magyar részről Azbej Trisztán, az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Államtitkárság vezetője, valamint Takács Szabolcs washingtoni nagykövet is részt vett.

Az esemény egyúttal alkalmat adott republikánus szenátorokkal és képviselőkkel való kétoldalú találkozókra. Ennek keretében baráti beszélgetésre került sor – többek között –Marry Miller, Randy K. Weber és Tracey Mann kongresszusi képviselőkkel, valamint James Lankford szenátorral, akiket egy magyarországi látogatásra invitáltak a magyar delegáció tagjai.

Örömteli érzés volt megtapasztalni, hogy a republikánus törvényhozók elismerően, tisztelettel és szeretettel beszéltek Magyarországról a teljes rendezvény alatt. Michelle Bachman kongresszusi képviselő, egykori elnökjelölt, a Tea Party mozgalom vezetője, a Regent Egyetem rektora, a magyar delegációval együtt mondott imát hazánkért. Az istentisztelet végén Steve Green, a Washingotni Biblia Múzeum alapítója és tulajdonosa személyesen mutatta be a csodálatos múzeumot, akivel szintén sikerült baráti kapcsolatot, és keresztény testvéri együttműködést kialakítani.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás