Keresés
Close this search box.

Imareggeli

2024. február 6–án megtartotta idei első imareggeli alkalmát a Magyar Parlamenti Imacsoport, amelyen magyarországi tartózkodásának köszönhetően az imacsoporttal együtt imádkozott Dr. Urkuti György rendkívüli és meghatalmazott nagykövet úr, a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány korábbi elnöke is.

Vejkey Imre, az imacsoport vezetője köszöntötte a jelenlévőket, amelyet követően a napi Evangéliumot idézte. (Mk 7,1-13). Az újszövetségi történet szerint Jézus arra tanította a népet és a farizeusokat, hogy a saját hagyományaik tisztelete helyett az Úr parancsát kövessék. Az imacsoport vezetője úgy fogalmazott: ne csupán az ajkunkkal, a puszta szavainkkal, hanem a tetteinkkel és a szívünkkel tiszteljük az Urat. Jézus óva intett mindenkit a képmutatástól és attól, hogy másokat a saját mércéje szerint ítéljen meg. Helyette arra tanított, hogy az Úr szemén keresztül nézzük és szeressük embertársainkat. Kiemelte, hogy nem a külsőségekre kell a hangsúlyt fektetni, hanem a lelkünket kell megtisztítani, tisztán tartani a bűnbánat által.

Dr. Bakondi György emeritus kuratóriumi elnök szerint Jézus Krisztus mindannyiunkat a nevén szólít, és elhív. Mind feladatot kapunk tőle. Ahhoz, hogy követhessük őt az úton, és teljesíthessük a ránk szabott feladatot, a Szentírás olvasása és tanulmányozása segíthet bennünket. Az ismereteink bővítésével, az evangélium mindennapos olvasásával erősíthetjük a vele való személyes kapcsolatunkat.

Az imareggelin Dr. Urkuti György nagykövet úr a januárban tragikus hirtelenséggel elhunyt testvérünkre, Turgyán Tamásra emlékezve kiemelte, hogy sosem tudhatjuk, hogy mikor ér véget evilági zarándoklatunk, ezért úgy kell élnünk, hogy mindig készen álljunk arra, ha az Úr magához szólít minket. Szintén kiemelte a Szentírás olvasásának fontosságát, amelyen keresztül közvetlenül hallhatjuk Isten szavát.

« A 26 »

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás