Keresés
Close this search box.

148. Imareggeli

2024.február 27–én a Magyar Parlamenti Imacsoport megtartotta 148. imareggelijét, amely egyben a 2024. év tavaszi parlamenti ciklusának nyitó összejövetele is volt.

Vejkey Imre, az imacsoport vezetője imádságában hálát adott az Úrnak az imacsoportért, annak tagjaiért, valamint azokért az alkalmakért, amikor összegyűlve hallgathatják tanítását. Az ószövetségi Jób történetét és imáját felidézve emlékeztetett, hogy egyetlen igazi feladatunk és lelkünk legnagyobb próbatétele, hogy Istenben bízva, az Ő dicsőségére cselekedjünk mindenkor. A későbbi jutalom iránti vágy, a pénz és a hatalom csábítása folyamatosan jelen van életünkben, nekünk azonban az a feladatunk, hogy hiteles keresztények maradjunk, és csakis az Úr dicsőségére cselekedjünk, az iránta való szeretettől vezérelve.

Az imacsoport vezetője a napi evangéliumban (Máté 23, 1-12) Jézus Krisztus tanítását idézte fel, amelyben arról beszélt a népnek és tanítványainak, hogy a nép vezetői és tanítói Isten igéjét közvetítik, az embereknek azonban nem az ő tetteiket kell követniük, hanem az Úr parancsait. A történet egyik fontos tanulsága éppen az, hogy a földi létünk lényege, hogy kapcsolódjunk az Úrhoz. Ebben segítségünkre lehetnek az általa küldött jelek, amelyek az üdvözítő szeretetének megnyilvánulásai. Ezeket észrevéve és felismerve beengedhetjük Őt mindennapi életünkbe. A kérdés az, hogy meghalljuk–e szavát, és megtesszük–e ezt?

Vejkey Imre szerint a nagyböjti időszak különösen alkalmas az Úrral való élő kapcsolatunk erősítésére. Böjti felajánlásaink által közelebb kerülhetünk hozzá, ezáltal jobban megérthetjük a Húsvét, a kereszt és a feltámadás misztériumát. Úgy fogalmazott, hogy a kereszténységünk nem csupán a hagyományaink és a szabályok összessége, hanem annál sokkal több, igazi kapcsolat az élő Istennel. Hitelességünk az élő Krisztusról tett tanúságunkban rejlik.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás