Keresés
Close this search box.

Imareggeli Szent József ünnepén

2024. március 19–én a Magyar Parlamenti Imacsoport megtartotta 149. imareggelijét, amelynek különlegességét Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyesének ünnepe adta.

Vejkey Imre, az imacsoport vezetője a felvezetőjében Sámuel könyvéből olvasott fel egy részletet, amelyben az Úr Nátán próféta által üzent Dávidnak, hogy mindörökre megszilárdítja királyi trónját. Az ezt követő napi evangéliumi üzenet (Mt. 1,16-18-21.) megemlékezik Szent Józsefről, akit igaz embernek nevez. Ez arra utal, hogy vallásos ember volt, aki igyekezett a maga életében Isten törvényeit megvalósítani. Hitének egyik tanújele, hogy megértette azokat a látomásokat, amelyeket álmában kapott, és azoknak megfelelően cselekedett.

Az evangéliumi szakaszban is egy ilyen látomásról olvashatunk, amelyből József megtudta Isten küldöttétől, az angyaltól, hogy jegyesének, Máriának a Szentlélek közreműködésének köszönhetően fog hamarosan gyermeke születni, és azt az üzenetet kapta, hogy vegye feleségül Máriát. Józsefben nem volt kétely, hogy az üzenet valóban Istentől származik. Az éjszakai látomás során tehát saját hivatását, feladatát is felismerte. Vejkey Imre az evangéliumi szakasz gondolatai után arról beszélt, hogy a mi feladatunk is az, hogy felismerjük, és teljesítsük az Úr parancsát, és ez által igaz emberré váljunk.

Dr. Bakondi György emeritus kuratóriumi elnök kiemelte, hogy a legfontosabb teendőnk, hogy az Úr akaratára figyeljünk, és a szerint cselekedjünk. Úgy fogalmazott, hogy –Józsefhez hasonlóan – mindannyiunkat nevünkön szólított, és elhívott az Úr. A ránk szabott feladat talán nem tűnik mindig egyszerűnek, de az Ő segítségével teljesíteni tudjuk, legyen az akár a családunkkal vagy a munkánkkal kapcsolatos.

A hozzászólásokat és gondolatokat Vejkey Imre összegezte az imareggeli végén. Mint elmondta, a mai világban is ugyanúgy megtapasztalhatjuk Isten jelenlétét, aki mindig új feladatokat ad számunkra, ha hajlandóak vagyunk nyitott szívvel járni, és meghallani a szavát.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás