Keresés
Close this search box.

152. parlamenti imareggeli 

2024. április 9–én a Magyar Parlamenti Imacsoport megtartotta 152. imareggelijét. Vejkey Imre, az imacsoport vezetője bevezető gondolataiban Húsvét nyolcadáról, illetve Jézus Krisztus utolsó szavairól beszélt. Úgy fogalmazott, hogy az elhangzott mondatok üzenete szerint Jézus kereszthalála által megnyílt a bűnös ember számára is a megváltás, a halál után pedig csak az marad meg, amit az sem képes legyőzni, és ami a legfontosabb: a szeretet.

A napi evangéliumi idézet (Jn. 3,7-15) Nikodémusz Jézussal való találkozását eleveníti fel. A főtanács tagja titokban kereste fel Jézust, és beszélgetésük során engedte, hogy ő vezesse a gondolatait, és elfogadta tanítását. Vejkey Imre szerint a történet azt üzeni számunkra, hogy nyitott szívvel és erős hittel élve hagyjuk, hogy az Úr vezessen bennünket, és az anyagi világon túli dolgokat is megmutassa nekünk. „A szél ott fúj, ahol akar” – idézte az evangéliumi történetet a vezető.

Bakondi György emeritus kuratóriumi elnök szerint az elhívás mindannyiunk számára szól, hiszen nevünkön szólított bennünket az Úr. A hitünk megvallása egy olyan kivételes alkalom, isteni pillanat az életünkben, amikor tudatosul bennünk az elhívásunk, és tanúságot teszünk a hitünk mellett. Az apostolkodás során pedig segíthetjük, elvezethetjük embertársainkat, az utánunk jövőket az Úrhoz vezető úton.

Berniczei-Roykó Ádám imacsoporti tag szerint Jézus Krisztus utolsó szavai a kereszten a hitélet stációinak is tekinthetők. Mint kifejtette, az emberek hitének ereje életünk során hullámozhat. Ugyanakkor fontos, hogy mindvégig kitartsunk az Úr mellett, és – Jézus Krisztushoz hasonlóan – életünk végén mi is tanúságot tegyünk a hitünk mellett.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás