Keresés
Close this search box.

Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az Úr nevében

Szebellédi Zoltán, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Békés vármegyei elnöke kezdeményezésére 2024. május 8–án megalakult a Békés Vármegyei Imareggeli a békéscsabai Baptista Gyülekezeti Házban.

A különleges rendezvényen részt vett dr. Vejkey Imre kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, a Magyar Parlamenti Imacsoport vezetője, dr. Tóth Katalin, a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány elnöke, Fazakas Gusztáv eleki plébános, valamint Herczeg Tamás, Békéscsaba országgyűlési képviselője is.

Vejkey Imre felszólalásában örömét fejezte ki a Békés Vármegyei imareggeli megalakulásáért. Úgy fogalmazott, hogy az ima és a keresztény hit erejére nagy szükség van, különösen a mai, békétlenséggel teli világban. Dr. Tóth Katalin alapítványi elnök hozzátette, hogy a Magyar Parlamenti Imacsoport egyik legfontosabb alapfeladata, hogy hasonló imacsoportok létrejöttét támogassa, ezáltal elősegítse a magyar társadalom keresztény identitásának és hitének elmélyítését, erősítését és megőrzését. 

Szebellédi Zoltán Máté evangéliumának (Mt. 18, 19-10.) tanítását idézte az imacsoport létrejöttének fontossága kapcsán, amely így szól „Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” 

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás