Keresés
Close this search box.

157. parlamenti imareggeli

2024. május 14–én került sor a Magyar Parlamenti Imacsoport 157. imareggelijére. Vejkey Imre, az imacsoport vezetője a Pünkösd előtti alkalmat az Apostolok Cselekedeteinek egy részletével nyitotta meg, amelyben Pál apostol megtérése szerepel.

A történet szerint Saul teljesen felszámolta korábbi életét, majd egészen az Úrnak szentelte magát. Amint csökkent benne az önös érdek, úgy teljesedhetett ki benne Isten akarata. Vejkey Imre úgy fogalmazott, hogy – Pálhoz hasonlóan – az Úr választ ki mindannyiunkat, és egyéni feladatot ad nekünk. A kérdés az, hogy meghalljuk-e a hívását? Az imádság mellett fontos, hogy tetteinkkel is szolgáljuk Őt. Ha vétkezünk, az engesztelés által kell újra közelséget, kapcsolatot teremtenünk Vele, ahogyan Ő is megtette az első lépést felénk az által, hogy kiválasztott bennünket.

Dr. Bakondi György emeritus kuratóriumi elnök úgy fogalmazott, hogy az apostolok harcosok voltak, akiket eltöltött a Szentlélek, és akár a halált is vállalták a hitükért. Pál apostol kihívásokkal, tragédiákkal és nehézségekkel teli életútja arra tanít bennünket, hogy a válságos óráinkban és a legnehezebb döntéseinkben is megtalálhatjuk Istent. Ezért – az apostolok példáját követve – nekünk is vállalnunk és teljesítenünk kell az Úr által számunkra kiszabott feladatot életünk során a nehézségek ellenére, és mi magunknak is apostolokká kell válnunk.

Móczár Gábor imacsoporti tag szerint Péter és Pál apostol az elbukás utáni felállás példaképei, akiknek tettei arra tanítanak bennünket, hogy mindig van lehetőségünk megújulni az életben. A kezdeti hitetlenség valódi, élő hitté alakulhat át bennünk, ha állhatatosan követjük az Úr által számunkra kijelölt utat. A hitben való megújulásra Tamás apostol a legjobb példa, aki az Úr szavának hirdetésével a kezdeti hitetlensége ellenére a legmesszebbre, egészen Indiáig jutott Jézus tanítványai közül.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás