Keresés
Close this search box.

Ismét Bécsben járt a Magyar Parlamenti Imacsoport delegációja

A Magyar Parlamenti Imacsoport meghívást kapott az Osztrák Parlamenti Imareggelire. A magyar delegáció tagja volt Dr. Tóth Katalin, a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány elnöke, Dr. Berniczei–Roykó Ádám kuratóriumi tag, valamint Érszegi Márk Aurél imacsoporti tag a két napos rendezvényen.

A rendezvény előestjén egy nyitó fogadásra került sor, amelynek a Bécsi Magyar Nagykövetség adott helyet. Itt az esemény egyik házigazdájaként beszédet mondott Szilágyiné Bátorfi Edit nagykövet asszony, valamint Gudrun Kugler képviselő asszony és Elisabeth Feichtinger képviselő asszony.

A 2024. május 14–i imareggeli fő üzenete Pál apostolnak a korinthusiakhoz írt első levelének (1 Kor, 16,14) tanítása alapján a következő volt: „Minden dolgotok a szeretetben menjen végbe!” Wolfgang Sobotka, Ausztria Nemzeti Tanácsának elnöke ünnepi beszédében köszöntötte a jelenlévőket. A résztvevők meghallgatták Máté evangéliumának (Mt. 22, 34-40) a Nagy parancsolatról szóló részét, amelyben Jézus Krisztus – a farizeusok és a szadduceusok kérdéseire válaszul – kinyilatkoztatta az első, illetve a második parancsolatot.

Az osztrák képviselőkkel közös imádságot, és zsoltárokat követően kerekasztal beszélgetésekre került sor a résztvevők között. Ennek keretében az esemény üzenetéhez kapcsolódóan szabadon oszthatták meg gondolataikat egymással. Az imareggeli a jelenlévőknek a „Téged, Isten, dicsérünk!” (Te Deum) közös hálaadó énekével zárult.

A Magyar Parlamenti Imacsoport részvétele nemzetközi kapcsolatai folyamatos bővülésének és megerősödésének egyik fontos állomása.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás