Keresés
Close this search box.

158. parlamenti imareggeli

2024. június 4–én került sor a Magyar Parlamenti Imacsoport 158. imareggelijére, amelyet ezúttal Dr. Tóth Katalin, a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány elnöke nyitott meg.

Elmélkedését Szent Péter második levelének azon részletével kezdte, amelyben az apostol arra szólítja fel a híveket, hogy az Úr eljövetelének napjáig használják fel az időt üdvösségük megszerzésére, hogy tisztán, feddhetetlenül és békességben találja őket, amikor elérkezik az Ő országa. Tanításában óva int bennünket a gonoszok tévedéseitől, amelyek magukkal sodorhatnak bennünket, és így elveszíthetjük hitünkből fakadó erőnket és biztonságunkat. 

A napi evangéliumi igeszakasz (Mk 12,13-17) a farizeusok álnokságát írta le, amikor Jézust szaván akarták fogni, és tőrbe akarták őt csalni, amikor az adófizetésről kérdezték. „Szabad-e adót fizetni a császárnak, vagy nem?” Jézus azonban – bölcs válaszával elkerülve a neki állított csapdát – arra intette őket, hogy tegyenek eleget a földi és a mennyei kötelezettségüknek egyaránt, hiszen az Úrnak kijáró tisztelet nem állhat szemben semmilyen földi hatalommal. Elnök Asszony szavai szerint Jézus Krisztus szolgai alakot öltve, alázattal tűrte az emberek gúnyolódásait és vádaskodásait is. Mindezzel arra tanít bennünket, hogy minden evilági teendőnket hassa át a mások iránti szeretet és üdvösségre való törekvés. A fenti igeszakasz és tanítás egyik leginkább magával ragadó irodalmi ábrázolásaként Elnök Asszony felolvasta Reményik Sándor: Istenarc c. költeményét a jelen lévőknek.

Érszegi Márk Aurél imacsoporti tag felszólásában elsőként Szent Péter apostol tanítására reflektált, és kiemelte, hogy az Úr eljövetelének napjáig az a feladatunk, hogy továbbadjuk a megváltás reménységét, nemzedékről nemzedékre. A napi evangéliumi szakasz kapcsán kiemelte, hogy Jézus Krisztus szavai szerint kötelességünk teljesíteni mind az állam, mind az egyház által ránk szabott feladatainkat.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás