Keresés
Close this search box.

Berlinben járt a Magyar Parlamenti Imacsoport delegációja

A Magyar Parlamenti Imacsoport immáron második alkalommal kapott meghívást, és vett részt a Berlini imareggelin.

A 28. alkalommal megrendezett eseményre 2024. június 27–28. között került sor. A magyar küldöttség tagjai voltak Dr. Berniczei–Roykó Ádám és Palkovics Péter, a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány kuratóriumi tagjai, valamint Érszegi Márk Aurél imacsoporti tag. A német–magyar kapcsolatok előzményeként a Magyar Parlamenti Imacsoport idén májusban az Esztergomi Bazilikában látta vendégül Joachim Hermann bajor államminiszter urat.

A berlini imacsoporti találkozó fő gondolata az „Isten és ember előtti felelősség” kérdése, valamint a béke megteremtése volt. Az eseményen több mint 30 ország imacsoporti tagjai vettek részt. A hivatalos megnyitóra június 27–én került sor a Reichstag épületében, ahol a rendezvény főszervezői – köztük Steffen Bilger képviselő úr, a Kereszténydemokrata Párt elnök–helyettese – köszöntötték a vendégeket. Június 28–án egy közös imareggelire, majd ezt követően kerekasztal beszélgetésekre került sor, amelyen a résztvevők négy különböző témában oszthatták meg gondolataikat egymással.

A Magyar Parlamenti Imacsoport delegációja a 160. imacsoporti találkozó alkalmával osztották meg élményeiket és tapasztalataikat az imacsoport tagjaival. A berlini esemény kapcsán pozitívumként emelték ki, hogy a parlamenti imareggelik és imacsoporti találkozók bemutatását és hazai gyakorlatát nagy érdeklődéssel fogadták, illetve számos ország jelezte, hogy szívesen találkoznának a Magyar Parlamenti Imacsoporttal a jövőben.

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás