Keresés
Close this search box.

Ima a békéért

2024. július 1–től Magyarország vette át az Európai Unió soros elnökségét. A magyar EU elnökség egyik legfőbb célkitűzése a következő fél év során a béke megteremtése. Ennek alkalmából tartotta meg a 160. imacsoporti találkozóját a Magyar Parlamenti Imacsoport, amelynek tagjai 12.00 órakor egy közös elcsendesedéssel és imádsággal kérték az Úr segítségét a magyar elnökség munkájához.

Vejkey Imre, a Magyar Parlamenti Imacsoport vezetője a közös imádságot követően Máté evangéliumának (Mt 8,18-22) egy részletét osztotta meg a jelenlévőkkel. Az igeszakasz szerint Jézust többen megkeresték tanítása során, és arra kérték, hogy követhessék őt. Krisztus azonban figyelmeztette a kezdetben lelkes híveket, hogy őt követni annyit jelent, mint őszintén szembenézni saját magunkkal, és – végleg elhagyva a földi dolgainkat – teljesen az Úrra bízni életünket. A mi feladatunk az Úr tervének felismerése és megvalósítása, saját céljaink helyett.

A vezető elmélkedésében úgy fogalmazott, hogy a magyar emberek feladata ebben a kiemelten fontos és küzdelmekkel teli időszakban az, hogy az EU elnökség idején is bátran kiálljanak a keresztény értékeik mellett. Habár az erényt manapság bűnként üldözik, és Babilon gonoszsága ugyanúgy árad felénk, az Igazság szabaddá tesz bennünket, és megment bennünket a bűn rabszolgaságától. A hitünk szabad megvallásáért folytatott harcunk talán Dávid és Góliát küzdelméhez hasonlatos, azonban a történet arra tanít bennünket, hogy a legkisebb is képes győzedelmeskedni, ha vele van az Úr.

Dr. Bakondi György úgy fogalmazott, hogy Magyarország már jó ideje számos kihívással és súlyos támadással néz szembe, mint például az illegális migráció. Ezek – meglátása szerint – az EU elnökségünk idején sem szűnnek meg, e helyett tovább fokozódhatnak. Az Úrba vetett szilárd hitünk azonban erőssé teszi a magyar nemzetet, és segít bennünket a mindennapi megpróbáltatásaink során. Emeritus kuratóriumi elnök úr vezetésével az imacsoporti tagok zárásként egy közös Úr Angyala imádságot mondtak el.

Az eseményről készült képek:

2024.07.01. - Imareggeli a békéért

Tetszik ez a cikk?

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Küldés emailben
Nyomtatás