Search
Close this search box.

Dél–afrikai delegáció járt a Magyar Parlamenti Imacsoportnál

2024. április 22–én a dél–afrikai Szolidaritási Mozgalom (Solidarity Movement) öt tagból álló delegációja járt a Magyar Parlamenti Imacsoportnál. A különleges vendégeket Vejkey Imre, az imacsoport vezetője, Dr. Tóth Katalin kuratóriumi elnök, valamint Bartos Mónika kuratóriumi tag fogadta.

Vejkey Imre köszöntőjében üdvözölte a 12 ezer kilométerről érkezett keresztény testvéreket, majd bemutatta a Magyar Parlamenti Imacsoport napi működését, és annak főbb célkitűzéseit. Ezt követően röviden ismertette az imacsoport 12 évre visszatekintő történetét. A napi evangéliumi tanítás (Jn. 10,1-10) üzenetében a jó pásztor feladatáról beszélt, akit az Úr a nyáj védelmével, és a helyes irányba való terelésével bízott meg. A hatalom és a pénz iránti vágy azonban – a nyájra leső farkasként – veszélyt jelentenek ránk.

A kereszténydemokrata Szolidaritási Mozgalom tevékenységét a delegáció vezetője,
Dr. Ernst Roets mutatta be, aki elmondta, hogy szervezetük több mint 600 ezer taggal rendelkezik. Szerteágazó tevékenységi területük közé tartozik – egyebek mellett – az alapvető keresztényi értékek képviselete és népszerűsítése, a közösségépítés, a munkahelyek támogatása, valamint az oktatás támogatása. Ez utóbbit Dr. Daniel Maritz, a szervezet Akadémiájának elnöke ismertette részletesebben. Mint kifejtette, számos nemzetközi kutatással, valamint cserediák programok indításával és szervezésével támogatják a hazai keresztény közösség fejlődését. A delegáció tagjai kiemelték az erős magyarországi kötődésüket, majd ajándékul átadták a Lődd le a búrt! című könyv magyarul megjelent példányát. A szervezet több kiadványának magyar nyelven történő megjelentetése is folyamatban van. Pozitív példaként említették az erdélyi és a magyarországi magyarság közötti elválaszthatatlan kapcsolatot, amelyhez hasonlóan kapcsolódik a dél–afrikai keresztény közösség a világ keresztény közösségéhez.

Az összejövetel egy közösen elmondott Mi atyánkkal zárult.

Did you like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Send in e-mail
Print